Jessica Jelvin

Att vara 18 år, singel, "arbetslös" och galen i pengar!? Fungerar det verkligen? Jag har alltid haft stora drömmar och höga förväntlingar på vad mitt liv ska ge mig. Det har aldrig räckt med bra, det måste vara utmärkt innan jag nöjer mig!

Jag är som sagt 18 år, vemfan vill vara 18 år? Typ alla som inte har varit "lyckliga" nog att fylla 18 än! Okej att man får fira stort med att ha alkohol i sitt rum utan att föräldrarna blir galna, okej att man får gå på krogen, okej att man är mogen nog att bestämma om andras liv genom att rösta och det är väll okej att säga att man är 18 år fyllda när någon frågar. Tills man kommer in i det "bättre" livet, där man inser att 18 är typ den ända åldern man inte vill vara! . Som tur är fyller jag 19 år om bara 4 veckor.

Att jag är singel får jag väll skylla på mig själv! Eller kanske på ödet? Nej, jag tror att jag träffade den rätte personen för mig för länge sen. Då var jag tyvärr alldeles för ung för att ens förstå vad kärlek var och vad det innebär. Men allvarligt talat så gillar jag singellivet! Kärlek är dock inte helt fel heller.

Min "arbetslöshet" har många funderat över, jag vet även att det har pratats om det en hel del! Vad sägs om att jag berättar hela min historia i ett annat blogginlägg och säger för tillfället inte mer än att jag inte ville hoppa av skolan! Jag hade lixom inget annat val. Jag sitter nog hemma och kollar på tv mer gärna än ligger på ett äckligt sjukhus med slangar genom näsan och en psyk-logiker (som jag så gott kaller dem) som försöker lista ut varför jag stirrar in i väggen och inte kan prata.

Mitt penga-beroende går nog i släkten med två chefer till föräldrar och ett bra vetande om hur man kan tjäna pengar! Vi kan väll bara säga att jag är på god väg för att köpa min första ferrari ;)

Love, Jess -The one and only


Red Hot Chili Peppers - Under The Bridge

I just found my softspot! This song is awesome :)

Red Hot Chili Peppers - Under The Bridge

Happy Halloween för er då! :)

Denna är för er som firar denna helg!
happy halloween

Halloween firande? Nej.

  

Ikväll är det tänkt att vi ska ut på stureplans gator efter midnatt och skrämma folk. Eller inte, även fast det tydligen är halloween idag så har jag inte planerat att fira det på något speciellt sätt. Ska träffa några kompisar och sen ska vi dra ut för att träffa andra människor, precis som en fredagskväll ska vara :).



Hur ska ni fira fredagskvällen?



Mål för 2009

När jag inte hade någonting att göra ute på landsbygden tog jag mig en funderare på vad mina mål ska vara 2009, så ja, varför inte skriva upp några av de här !
  • Ta mina första sånglektionen (jag har nog världens sämsta sångröst!) - Det är bra att kunna sjunga och använda rösten i skådespeleri
  • Klara 540 (ett och ett halvt varv) på box - För er som inte förstår vad jag menar orkar jag tyvärr inte förklara heller ;)
  • Utvecklas inom skådespeleriet - Ta mer lektioner, jobba mer!
  • Börja på teaterlinje på folkhögskola - Ett års kurs i teater, bo på internat och träffa mycket nya roliga människor

Det var allt för denna gång :) Peace out, Jess


Duffy - Warwick Avenue


Duffy - Warwick Avenue

Inget internet, ingen mottagning

Nu har jag ganska mycket att berätta om! Jag har varit ute på landsbygden hos min farfar i 4 dagar, roligt, tråkigt och ja allt möjligt egentligen. Vi har spelat kort, kollat på tv och läst mycket tidningar i alla fall.

När man bor i staden Stockholm blir man väldigt påverkad av stressen som ligger i luften. Jag blir stressad av människor som går långsamt mellan pendeltåget och tunnelbanan (de som stannar upp den mänskliga trafiken!), de människor som inte kan hitta de två sista kronorna för att betala på pressbyrån och sist men inte minst blir jag stressad av alla människor som är så j*vla stressade hela tiden!

Det fick vara nog. Jag satt mig på ett tåg mot göteborg och hoppade av mitt i vildmarken mellan örebro och någon annan stad :). När jag anlände gick vi på den STORA Ica affären som inte ens säljer Felix tomatketchup, vi åkte bil i vad som kändes som en evighet och till slut hamnade vi i den lilla stugan vid vattnet. Vad jag egentligen gjorde där förutom att de-stressa kan vi lämna osagt.

Kort och gott har jag berättat min lilla historia. Fortsätt läsa varje dag! :)


Kramar Jess

BS - Womenizer

Hahah, skrattar åt mig själv men denna är faktiskt ganska bra ;)

Britney Spears - Womenizer

Dagens sminkning

Basen:

concealer : E.Funkhouser NY - Concealer + eyebase, Natural
Foundation : E.Funkhouser NY - Stick foundation, Nude
Puder: E.Funkhouser NY - Face Powder, Translucent


Bronzer: E.Funkhouser NY - Bronzing powder, Utopia
Ögonbrynspenna: E.Funkhouser NY - Brow Defining Pencil & Highlighting Powder, Brunette
Mascara: E-Funkhouser NY - Mascara, Black Onyx
Ögonskugga: Artistry - eye colour, Indulge


Statist.se

Nu har jag suttit vid datorn i 30 min och fyllt i massvis med information på statist.se . Kolla in min profil där! 


Saknar snö

Nu är jag trött på att vänta på den underbara vintern, men jag får väll vänta ett tag till. Det börjar bli kallt i sverige nu och snön börjar väll falla i norr snart, men här i stockholm kommer det nog att vara 10 grader varmt i slutet av november (precis som förra året).

När jag var mindre hade jag alltid snö på min födelsedag och det var en av de viktigaste sakerna då! Jag älskade snön redan som liten och det gjorde mig otroligt lycklig när det låg snö på marken.

Ännu värre var det när vi firade första julen utan snö! Hos min farfar var det alltid minst 50 cm djup snö när vi kom dagen innan julafton, nu vågar jag knappt fira julen där eftersom det inte ligger snö den 24 december. Många tankar har flugit igenom mitt huvud om att fira jul någonstans där det garanterat finns snö, men då kanske man missar att fira den med de man bryr sig mest om.

Nu ska jag inte sitta här och skriva mer om hur mycket jag saknar snön för då kommer jag snart att börja gråta!

Take care, Jess

Beauty 08

haha, jag som fick mina naglar fixade gjorde det igen idag. Fast det blev endast målningar på nageln denna gång ;) Det är väldigt många som har gett mig beröm för håruppsättningen och sminkningen vilket jag blir extremt glad för!



Sminkfärdig för mässan

Nu är jag helt klar inför mässan idag, har sminkat mig med två olika nyanser av grönt (båda med glitter i) och en blå färg som har nyanser av grönt/turkost i sig. Jag har kajal innanför franskanten och även en ögonfransförlängande mascara under den svarta underbara mascaran. Sen är ju basen densamma som alltid :)



Sminkad

SAW V

När jag var på bio i onsdags så visade de en trailer för Saw V, de har inte ens lagt upp den som kommande filmer på SF. Men som tur är gillar jag IMDb's hemsida ganska mycket så jag tog fram lite info. :)



imdb's hemsida

E. Funkhouser NY

Constellations

OMG

VAD HAR HÄNT MED VÄRLDEN!? Lars har alltid varit min favorit i Idol 2008, för sin attityd mot styling och sin självsäkerhet. Men nu helt plötsligt har han gått och blivit stylad som Pellesvanslös!? Haha, det är ett skämt.

Jag gillar honom ändå mest, men lilla söta Lars, ?


Lars - eller Pelle?

Mmmm.

Nu har jag fixat iordning mig för första dagen på mässan, nya naglar, fixat hår och en makeup som klarar testet :). Hoppas ni besöker mig på mässan eller åtminstone önskar mig lycka till! :D

Men nu bär det av till tandläkaren för att kolla på en sån där tandställning! Usch.

Later dude, Jess

Jonas Brothers - Burnin' up

Första gången i denna blogg jag kommer skriva någonting om musik. För det mesta lyssnar jag på Jason Mraz (när jag säger för det mesta menar jag typ till 90% av den musik jag lyssnar på). Men då och då så hittar man ju ny musik, tro det eller ej ;)

För någon vecka sen kollade jag på MTV, då var det dedär programmet TLC eller vad det nu heter. Då var det Jonasbrothers som var guesthost's. Efter det har jag hört de på radion, på tvn och på The Oprah show. Så då lägger jag väll upp lite Jonas Brothers.


Jonas Brothers - Burnin' up

Disney!

Om det finns sagor som är sanna är det troligtvis inte sådanna som är "to good to be true" sagor. Men de där prinsar och prinsessor, dvärgar och andra mycket sagolika figurer vandrar omkring börjar man tro på efter att ha besökt Disneyworld i Orlando, USA. För där är det en helt "värld" fylld med bara det som annars finns i ens drömmar.



Som i sagorna

Förberedelse och makeover



Denna helg kommer jag ha fullt upp att göra på Kistamässan ( Beauty08 ) med att ställa ut E. Funkhouser NY och Artistry smink. Ser verkligen fram emot denna helg, dock kommer det vara mycket att göra! Det har även varit mycket att göra innan mässan, planering (som vi började med i April 2008), bygga upp montern och även utsidan på oss själva har fått en makeover!

Fixade mina naglar idag, blev jättebra! Ikväll ska jag få mycket skönhetssömn och imorgon bitti kommer bli slutspurten med att sminka mig mycket med diskret.

Firande

Vill bara lägga upp en bild från när Anna och jag firade hennes födelsedag, det var en riktigt trevlig dag! Om 4 veckor fyller jag och då blir jag till slut av med 18-års stämpeln ;) Men det är nog det enda bra med att fylla 19! Eller?

SeeYou. Jess


Anna och Jessica

Uppenbarelse?

Godnatt.

Vill bara säga att om ca 30 min så är vi en dag närmare vintern, en dag närmare min födelsedag, en dag närmare julafton, en dag närmare nyårsafton och ja, en dag närmare allting. Men om 30 min börjar också resten av ditt liv, gör någonting av det! :)

Later my friends. Much lööööve, Jess


Bloggdesign?

Vet inte, men vad tycker ni om min bloggdesign?

Rightous Kill

Idag var jag och solade i 6 minuter, sen hade jag ingenting mer i stan att göra. Så jag och Jenny tog ett stort beslut om att gå på bio, vi kunde dock inte bestämma vilken film vi ville se, men det blev till slut rightous kill, bra film BTW.

Såhär såg det ut:




Lunch

Idag måste man äta lunch, jag valde att göra pannkakor för att det är gott. Fick en burk rårörda jordgubbar av T, det är också riktigt gott! :)




S&G

Vaknade imorse med att lyssna lite på Simon & Garfunkel - The boxer. Verkligen behövande med lite sådan musik på morgonen :)


Träna monolog

Varje lördagmorgon klockan 07.00 går jag upp för att klockan 08.00 gå till bussen för att ta mig till andra sidan av stan för att gå på min älskade teater. Älskar den inte så mycket varje lördagmorgon när klockan ringer, men det hör inte till saken. När jag väl är där är jag mer än glad.

Vi har fått i uppgift att framföra monologer, men det är skojj för man får välja vilken man vill. Jag har tagit redo på (utav en slump) att jag har jättelätt för att gråta när jag framför min teater, så jag valde såklart en monolog som är väldigt sorglig! Sen har jag även en dialog jag ska framföra nästa lördag med en av mina teaterkamrater, hon har tydligen sett denna dialog blivit framför förut, vilket jag inte har. Så jag kommer ha noll koll, haha.

Nu ska jag träna lite på min gråt monolog. Hejs.



Skidor, stavar och höstkappa

Vinter, vinter och vinter! Det finns ingenting jag längtar till mer, det bästa sätt att förklara denna känsla är den där man har när man var liten och längtade till julafton. Pirr i magen, rysningar i hela kroppen och ja, massvis med obeskrivliga känslor. Jag och A kan sitta i timmar och bara prata om hur mycket vi längtar till vintern, även fast det är en varm sommardag.

Idag var jag och förflyttade mina skidor från min kära mors hus till min kära fars hus där vi ni har ett rail på trädgården. ni som inte vet vad ett rail är tycker jag synd om, men ni som vet, fyfan vilken härlig känsla att kunna gå 10 meter och sen kunna åka lite. Niiiice!

Det ända som saknas nu är lite sats innan railet, men det är fixat inom några dagar. Sen jävlar är jag redo att träna lite.

Later dude! /J



Ny blogg

En blogg som bara kommer handla om mig, mina tankar och ja, kanske lite skidor också :)

RSS 2.0